Hem   Företaget   Produkter   Kontakt   Distributör   Galleri   Press  

 
 
 
 
Sjöbodar

Före alkoholreformen på 1850-talet hade många gårdar sin egen tillverkning av brännvin. Likaså i byn Långvik, längst ut på Möjas nordöstra spets i Stockholms skärgård. På den tiden fanns det även krog i det lilla samhället, på gott och ont. De äldre återberättar hur slagsmålen gick vilda nerför slänten ända ut i viken.

Jeppe

Sjömannen och äventyraren, Karl Ivar "Jeppe" Lindfors släkt har levt i skärgården sedan medeltiden. Jeppe tillhör själv den äldre generationen skärgårdsbor och delar gärna med sig av levande historier från äventyren på de sju haven: hur han som skeppsbruten överlevde tack vare sin gummistövel som fick fungera som livboj eller när han av ryssarna blev uppställd för arkebusering.

Körvel

Naturen är rik. Förr tog man tillvara allt som gavs. Det var man tvungen till om man skulle överleva. Den spanska körveln har växt vilt på Möja så länge man kan minnas. Den har likt de flesta äldre örter använts både kulinariskt och inom medicinen. Körveln är söt och påminner mycket om anis. Sockret i desserter kan mycket väl bytas ut mot hackade körvelblad.

 

Nyhet Stenborgare finns nu tillgänglig via systembolaget på flaska 50 cl. Systembolagets beställningssida >>

Möja Taffel, Möja Aquavit och Stenborgare lanseras på systembolagets nya lokala sortiment >>

e-beställning till alla Systembolagets butiker.
Läs mer >>

 

 
Långviks Krydderi & handel • Långvik, 130 43 Möja • +46 736 55 66 99 • langvik(at symbol)krydderi.se
Copyright 2014 Långviks Krydderi & handel